یکی از زیباترین نردهها برای منزل یا محل کار نردههای چوبی هستند. این نردههای خاص و لاکچری حس زندگی و حیات را برای محیطی که در آن نصب میشوند به ارمغان میآورند. بدون شک درصورتیکه در حال تصمیم برای انتخاب نرده چوبی هستید میخواهید از چگونگی نصب این نرده را اطلاع داشته باشید. در این مقاله میخواهیم شمارا در چهار قدم با مراحل نصب نرده چوبی آشنا کنیم.

۴ قدم برای نصب نرده چوبی
در این بخش به معرفی ۴ قدم برای نصب نرده های چوبی میپردازیم.
قدم اول: آماده کردن نعلبکی
برای نصب نرده چوبی ابتدا باید از نعلبکیها شروع کنید. برای نصب نعلبکی ابتدا باید از گوشههای نعلبکی دو خط متقاطع رسم کنید که محل تلاقی این دو خط مرکز نعلبکی را مشخص میکند. سپس بعدازاینکه مشخص شد مرکز دایره کجاست، اقدام به سوراخ کردن آن توسط متهی برگی ۲۰ میلیمتری نمایید. این سوراخکاری باید برای نصب پیچ و رولپلاک بهینهشده باشد.
پس از سوراخ شدن مرکز نعلبکی، جهت رولپلاک کردن نعلبکی روی زمین باید دو سوراخ با قطرهای ۸ میلیمتر زده شود. سپس بعدازاینکه سوراخکاری انجام شد به این دلیل که سرپیچها از نعلبکی بیرون میآید باید قسمت بیرون زده را که همان پیچ میباشد خزینه کاری کرد. در این مرحله در صورت نداشتن خزینه میتوانید از مته با قطر ۱۰ میلیمتر استفاده کنید.
قدم دوم: آماده ساختن پایه نرده
پس از آمادهسازی نعلبکی نرده، نوبت این است که پایه نرده را نصب نماییم. برای این کار ابتدا دو خط متقاطع در مقطع پایین نرده رسم میکنیم تا مرکز نرده مشخص شود.
سپس اقدام به سوراخ کردن پایه نرده با مته ۲۰ میلیمتری میکنیم تا جای دوبل مشخص شود. سپس پسازاین مرحله نوبت نصب دوبل میرسد و باید دوبل را درون پایه جای گذاری کنیم؛ اما ابتدا مقداری باید آن را به چسب آغشته کنیم. سپس با استفاده از دستگاه فارسی بر، مقدار اضافهی دوبل را برش میدهیم. برای این کار میتوانید از ارهی دستی نیز استفاده نمایید.

قدم سوم: نصب نعلبکی
بعد از مراحل آمادهسازی و نعلبکی و پایه برای نصب نردههای چوبی ، نوبت به نصب نعلبکی میرسد. در این مرحله باید داخل هر سوراخ را با مداد یا هر وسیله دیگری علامتگذاری کرد تا برای سوراخ شدن آماده شود. پسازآن از متههای الماسه که جنس بسیار محکمی دارند باید برای سوراخکاری استفاده کرد.
در این مرحله اگر دریلی که استفاده میکنید قابلیت چکشی شدن را دارد، آن را روی این حالت بگذارید. بههیچعنوان توصیه نمیشود برای مکانهای سرامیکی از حالت چکش استفاده شود به این دلیل که سرامیک شکنندگی بالایی داشته و آسیب میبیند.
این مقاله را هم بخوانید: نرده چوبی باغچه
قدم چهارم: اجرای نرده چوبی
در این مرحله باید پایهها را نصب نماییم. نیاز است که قبل از آن نعلبکی نصبشده باشد تا کار نصب پایهها آغاز شود. نردههای چوبی روی پلهها و روی تراس قابلنصب هستند.
درصورتیکه بخواهید نرده را روی بالکن منزل یا محل کار خود نصب نمایید لازم است که اندازه دسته نرده، اندازه نرده و تعداد نردهها مشخص شوند. برای برش نردهها میتوان از برش گونیا و سایر ابزارهایی که متداول هستند استفاده کرد.
سپس بعد از اتمام فرایند برش نردهها، روی نعلبکیها چسب ریخته میشود و پایهها بر روی آن قرار میگیرند. در این هنگام نیاز به دستگاه تراز و میخ زن وجود دارد تا بهدرستی تراز نردهها صورت بگیرد.
سپس بعد از انجام مراحل فوق باید دسته نردهها به خود نردهها متصل شوند. برای این کار نیاز است که بسته به محیطی که میخواهد نرده در آن اجرا شود مقاومت نردهها ارزیابی شود تا از سقوط افراد جلوگیری شود.
برای نصب نرده چوبی راهپله ، باید ابتدا نرده اولین پله و آخرین پله را بهطور موقت نصب نماییم. برای این کار این نردهها را بهوسیله میخ تراز کرده و نصب میکنیم. سپس دسته نرده را به نردههای اول و آخرین پله نصب میکنیم. سپس دیگر نردهها را در سر جای خود قرار داده و با دستگاه فارسی بر آنها را بر اساس شیب دسته نرده برش میدهیم.
بعدازاین کار پایهها را شمارهگذاری کرده و آنها را برش دهید. سپس هرکدام از نردهها را در جای مخصوص به خود قرار دهید. همچنین توجه داشته باشید که در این مرحله باید از چسب چوب استفاده کنید. سپس با دستگاه میخ زن و تراز نردهها را محکم نمایید.

دو نکته مهم در نصب نرده چوبی
برای نصب نرده چوبی مهم است که فاصله بین نردهها و ارتفاع نردهها را در نظر بگیرید که عبارتاند از:
- ارتفاع این نردههای چوبی به این باید حداقل ۷۵ سانتیمتر باشند.
- فاصله بین نردههای چوبی باید طوری باشند که کودک قادر به عبور از آن نباشد. (بهترین فاصله ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر است.)
جمعبندی
بدون شک نرده چوبی یکی از زیباترین نردهها برای نصب در منازل مسکونی یا ویلاها میباشد. برای مشاوره رایگان در مورد خرید نرده چوبی یا نصب نردههای چوبی میتوانید با کارشناسان شرکت صنایع نرده مهدیس تماس حاصل کنید.